
Доктор Мітчел Грегер склав список продуктів, які потрібно вживати щодня, повідомляє Daily Mail.
1. Хрестоцвіті овочі, такі як броколі, брюссельська капуста, капуста, цвітна капуста, весняна зелень, редиска, ріпа, крес-салат. Потрібно вживати щонайменше одну порцію на день.
2. Зелень: весняна зелень, молодий салат, шпинат, щавель, мангольд. Вживати бажано дві порції на добу.
3. Інші овочі: спаржа, буряк, перець, морква, кукурудза, кабачки, гриби, часник, бамія, цибуля, гарбуз, горох, кабачки, солодка картопля, помідори. Вживати рекомендовано по дві порції на день.
4. Бобові: квасоля, горох, нут, сочевиця, місо, квасоля пінто, тофу, хумус. Вживати бажано три порції на день.
5. Ягоди: виноград, родзинки, ожина, вишня, малина, полуниця. Вживати по одній порції на день (порція – півсклянки свіжої чи замороженої, або чверть склянки сушеної ягоди).
6. Інші фрукти, такі як яблука, абрикоси, авокадо, банани, дині, клементини, інжир, грейпфрути, диня, ківі, лимони, лайми, лічі, манго, нектарини, апельсини, папайя, маракуйя, персики, груші , гранати, чорнослив, мандарини, кавун. Рекомендується їсти по три порції на день.
7. Насіння соняшника: не більше однієї столової ложки щодня.
8. Горіхи: чверть чашки на день або дві столові ложки мигдалю, арахісу або інших горіхів.
9. Спеції: чверть чайної ложки куркуми на додаток до будь-яких інших спецій.
10. Цілісні зерна: гречана каша, рис, крупи, макаронні вироби, хліб. Три порції на день.
За матеріалами aif.ua