
Суші давно популярні у багатьох країнах світу, зокрема в Україні. З рибою, морепродуктами, вегетаріанськими – широкий асортимент порадує найдосвідченішого гурмана!
Суші та роли: основні різновиди
Перед тим, як перейти до відповіді на питання, які суші смачні, давайте поговоримо трохи про історію виникнення та види цієї вишуканої страви. Суші вперше з’явилися в Японії кілька століть тому як спосіб тривалого зберігання риби: її просочували та перекладали рисом. У середині XIX століття ця страва набула сучасного вигляду, а ще через деякий час — суші стали популярними майже по всьому світу.
Якщо ви попросите японця приготувати вам роли , у відповідь він лише подивиться на вас. Справа в тому, «ролами» традиційні маки стали називати американці та європейці, посилаючись на зовнішній вигляд цієї страви. У японській кухні можна виділити кілька видів таких «рулетів»: маки (тонкі роли), футомаки (роли зі складною, багатокомпонентною начинкою) та урамаки («роли навиворіт»). Щодо останніх, то країною їхнього походження є США. У 80-ті роки минулого століття американські суші-майстри помітили, що відвідувачі з’їдають лише начинку ролів, а норі приймають за обгортку. Щоб вирішити цю проблему, кухарі вирішили «ховати» водорості всередині страви. Урамаки припали до смаку американцям, а незабаром завоювали популярність і в інших країнах, включаючи Японію.
Окрім ролів, до «клану» суші також входять і інші страви. Найбільш популярними серед них є сашими (тонкі смужки філе риби), нігірі (брусочки рису, вкриті рибою або іншими продуктами), гункан («кораблики» з рису та начинки, обгорнуті норії). Щоб навчитися робити суші смачно та правильно, японські майстри відвідують спеціалізовані школи протягом тривалого часу.
Вибираємо ідеальні продукти для суші
Щоб приготувати смачні суші, потрібно з усією відповідальністю підійти до вибору інгредієнтів . Саме від якості продуктів залежатиме не тільки зовнішній вигляд та смак вашої страви, але й ваші враження від процесу приготування. Отже, в мінімальний набір для суші входять: рис, водорості норі, сушидзе (оцтова заправка), соєвий соус, імбир, васабі, макіса (бамбукова циновка) та начинка (риба, морепродукти, сир, гриби, овочі тощо) .
За матеріалами barbarisbar.com.ua